Rijkevorsel Hoogstraatsestwg. 14 03/314.11.34

Zorg ervoor dat je een goed voor-en achterlicht hebt. Vooraan een wit licht en achteraan een rood licht. Een knipperlicht mag ook ! Fluorescerende stroken of kleding maken je nog meer zichtbaar.

Maak je fiets schoon en smeer je ketting.

Als het regent of sneeuwt blijft er veel vuil hangen aan je ketting en andere delen van je fiets. Daarom bij thuiskomst je fiets droog maken en het vuil verwijderen. Je ketting eerst ontvetten en nadien smeren met olie. Hiermee verleng je de levensduur en blijft je ketting soepel lopen.

Controleer uw banden. Een goed profiel van je banden geeft een betere grip op de weg.Zorg ook voor de juiste bandenspanning. Laat wat minder licht in je banden dit geeft meer grip op gladde wegen.

Controleer uw batterij. In de winter kan je minder kilometers doen met een volle batterij . Omdat het kouder is verbruikt je batterij meer. Laad daarom je batterij regelmatig op . De ideale temperatuur om je batterij te bewaren is 15 graden.Gebruik je uw fiets enkele maanden niet, laad dan toch je batterij regelmatig op, dit om diepontlading te voorkomen.

Pas uw rijstijl en snelheid aan. Fiets minder snel op een fietspad met veel bladeren en winterse omstandigheden.Je banden hebben minder grip op de weg . Hou afstand en wees voorzichtig.

 

Cortina trans